Wyższa Szkoła Techniczna
w Katowicach

Uczelnia Techniczno-Artystyczna

Kręgi na wodzie 2018

Kręgi na wodzie. Konkurs
Zachęcamy do udziału w konkursie dizajnu na produkty inspirowane rzemiosłem.  

Zachęcamy do udziału w 10.edycji międzynarodowego konkursu dizajnu nawiązującego do rzemiosła "Kregi na wodzie 2018". Konkurs wyłania, nagradza i promuje produkty, które powstały z inspiracji rzemiosłem i tradycją. Organizatorem konkursu jest słowackie Centrum Produkcji Sztuki Ludowej Uluv, Zamek Cieszyn jest partnerem wydarzenia, przyjmującym zgłoszenia z terenu Polski. 

Konkurs jest skierowany głównie do uczniów szkół o profilu artystycznym, projektantów, architektów, artystów, producentów i innych twórców, którzy spełniają wymagania konkursowe.  Jest otwarty dla osób indywidualnych oraz grup. 

Przedmiotem konkursu jest stworzenie dzieł sztuki użytkowej, wzornictwa lub rzemiosła artystycznego inspirowanych lokalnymi, regionalnymi i narodowymi tradycjami. Nadesłane prace mogą obejmować artykuły i kolekcje stołowe, meble i elementy umeblowania, tekstylia do wnętrz, upominki, zabawki, odzież, dodatki odzieżowe, biżuterię itp. Prace mogą być wykonane z metalu, drewna, tkanin i ceramiki oraz innych materiałów naturalnych. 

Na zwycięzców czekają nagrody pieniężne! Regulamin konkursu oraz aplikacja zgłoszeniowa: w pliki do pobrania. Dalsze informacje można uzyskać: info@zamekcieszyn.pl   

Termin dostarczenia prac konkursowych i zgłoszeń: do 23 czerwca 2018 
Ocena konkursowa: do 28 lipca 2018 
Ogłoszenie wyników konkursu: do 31 sierpnia 2018 

Adres dostarczenia (nadesłania) prac i aplikacji konkursowych: 
Zamek Cieszyn
ul. Zamkowa 3 a, b, c
43-400 Cieszyn 
Prace nadesłane pocztą muszą być wyraźnie oznaczone słowami "Kręgi na wodzie 2018".

Więcej informacji: www.zamekcieszyn.pl/pl

powrót

© 2015, Wyższa Szkoła Techniczna w Katowicach, ul. Rolna 43, 40-555 Katowice, woj. śląskie, tel. 32 202 50 34, fax. 32 252 28 75, mail:
Wydział Zabrze, ul. Park-Hutniczy 3-5, 41-800 Zabrze, woj. śląskie, tel. 32 27 11 327, fax. 32 32 27 13 021, mail:
ta strona używa plików Cookie polityka plików cookie