Wyższa Szkoła Techniczna
w Katowicach

Uczelnia Techniczna | Artystyczna | Medyczna

Szkolenie Podstawy użycia kwasu hialuronowego w obrębie twarzy Kurs Katowice

Podstawy użycia kwasu hialuronowego w obrębie twarzy – stopień podstawowy

Cel szkolenia

Celem edukacyjnym szkolenia jest nabycie przez uczestnika wiedzy z zakresu wskazań i przeciwwskazań do zabiegu powiększania ust kwasem hialuronowym oraz technik podawania kwasu hialuronowego. Uczestnik nabędzie umiejętności do prawidłowego powiększania ust z uwzględnieniem asymetrii. Zdobędzie kwalifikacje do wykonywania zabiegu wypełniania, powiększania, modelowania ust oraz z zakresu modelowania twarzy z uwzględnieniem potrzeb estetycznych pacjenta.

Adresaci szkolenia

Usługa szkoleniowa skierowana jest przede wszystkim do kosmetyczek, kosmetologów, właścicieli gabinetów kosmetycznych, pracowników gabinetów kosmetycznych, którzy zamierzają rozwinąć swoje kwalifikacje o umiejętność wykonania zabiegu wypełnienia kwasem hialuronowym.

Program szkolenia

  • to jest kwas hialuronowy usieciowany ?
  • Bezpieczna praca oraz regulacje prawne
  • Jak i kiedy podawać kwas hialuronowy
  • Omówienie rodzajów produktów oraz sposoby podania i usuwania
  • Pielęgnacja po zabiegowa
  • Podawanie preparatu – część praktyczna


Masz pytania? napisz do nas: cse@wst.com.pl lub zadzwoń: 695 450 010

Zgłoszenia można wysyłać również na adres email: monika.bajorska@wst.com.pl. Należy podać: imię, nazwisko, nr tel.

powrót

kierunek
Podstawy użycia kwasu hialuronowego w obrębie twarzy – stopień podstawowy

rodzaj:
kurs

czas trwania:
24 godziny

DOFINANSOWANIE KURSÓW I SZKOLEŃ
Baza Usług Rozwojowych (BUR): tutaj
Krajowy Fundusz Szkoleniowy (KFS): tutaj

rekrutacja online
© 2015, Wyższa Szkoła Techniczna w Katowicach, ul. Rolna 43, 40-555 Katowice, woj. śląskie, tel. 32 20 25 034, fax. 32 25 22 875, mail:
Wydział Nauk Medycznych im. prof. Zbigniewa Religi, ul. Park-Hutniczy 3-5, 41-800 Zabrze, woj. śląskie, tel. 609 599 998, fax. 32 27 13 021, mail:
ta strona używa plików Cookie polityka plików cookie